Uusi Vuosi Ravintolassa–Kokin Tarina

Uusi-Vuosi-Ravintolassa–Kokin-Tarina

Saanen aloitta esittelemällä itseni. Olen Emppu Koskinen, kansainvälinen kokki, joka asuu Joensuussa. Ruoanvalmistustaitoni ovat vieneet minua kaikkialle maailmalla, ja minulla on ollut ikimuistoisia kokemuksia, mutta työskenteleminen uudenvuodenaaton ravintolassa New Yorkissa erottuu joukosta.

Lähestyvä Tuho

Uusi Vuosi Ravintolassa–Kokin Tarina 1 - Uusi Vuosi Ravintolassa–Kokin Tarina

Vaikka olinkin käynyt läpi paljon kiireellisiä päivällistarjoiluja, suoraansanottuna ajattelin tuhoa tuona iltana, koska New Yorkilaiset ovat niin kiihkeitä ihmisiä. Pelkästään huolehtiminen siitä, että meillä on tarpeeksi ruokaa ja tarvikkeita, yleisesti, oli valtava tehtävä, mutta kaikki siinä paikassa tiesivät, että vaikein osa oli vasta tulossa.

Yritimme olla huolehtimatta liikaa ja ajatella sitä kertomalla vitsejä ja vitsailemalla lopettamisesta ja kävelemällä edestakaisin. Lisätäkseen paineita jo kireään tilanteeseen, ravintolan omistaja oli käskenyt keksimään erilaisia annoksia yöksi, mikä tarkoitti, että meillä ei ollut harjoittelua.

Raskaana Oleva Tarjoilija

Uusi Vuosi Ravintolassa–Kokin Tarina 2 - Uusi Vuosi Ravintolassa–Kokin Tarina

Jos luulit, että koko asia kuulosti nyt jo kiihkeältä, no annapa minua kertoa teille, että taitavin tarjoilijamme oli erittäin raskaana odottaen kaksosia ja laskettu aika oli tammikuussa. Tämä nainen oli vaikuttava, sillä hän ei ollut vielä antanut raskauden estää sitä upeaa työtä, jota hän teki pöytien kanssa. Hän sai aina eniten tippejä, vatsalla tai ilman.

Katastrofin Resepti

Uusi Vuosi Ravintolassa–Kokin Tarina 3 - Uusi Vuosi Ravintolassa–Kokin Tarina

Sinun tulisi jo huomata, että tämä kaikki tuntui meille olevan katastrofin resepti, mutta kyseessä oli hyvämaineinen ravintola, ja jotkut vanhemmat työntekijät kertoivat minulle, että tällaisina aikoina tapahtuu ihmeitä. Päätin uskoa heitä ja jatkoimme yötä, valmistaen ruokia kiireessä, mutta vaaditulla täydellisyydellä.

Lopulta tapahtui se pelätty hetki, kun ruoka loppui, ja hyvin raskaana oleva tarjoilijamme pelasti yön onnistumalla saamaan tarvikkeet viime hetkellä. Mutta heti sen jälkeen yksi uuneista lakkasi toimimasta. Minun on sanottava, että sain suuren oppitunnin henkilökunnalta, koska he kaikki hoitivat vaiheensa ja työskentelivät ahkerasti.

Kun me palasimme takaisin todelliseen maailmaan, oli jo 1. tammikuuta, ja kaikki tunsivat, että olimme voittaneet maratonin. Se oli rankka ilta, mutta me kaikki onnistuimme, ja opin olemaan tekemättä töitä suurkaupungeissa.